Last Updated : 30 Nov 2013.

SPOTTING ERRORS IN PRONOUN

Exercises - Wrong Pronouns

1. This pen is my.
ans : This pen is mine.
Answer
2. This is mine pen.
ans : This is my pen.
Answer
3. This bike of you is nice.
ans : This bike of your is nice
Answer
4. I drove he’ bike.
ans : I drove his bike.
Answer
5. This house is she.
ans : This house is her.
Answer
6. She hide her.
ans : She hide herself.
Answer
7. I can do mine.
ans : I can do myself.
Answer
8. The children ate themselves.
ans : The children ate.
Answer
9. We are saw the thief.
ans : We ourselves saw the thief.
Answer
10. Your hair is black; my is white.
ans : Your hair is black; mine is white.
Answer
11. This pendrive is her.
ans : This pendrive is hers
Answer
12. This is hers pendrive.
ans : This is her pendrive.
Answer
13. I saw the film myself.
ans : I myself saw the film.
Answer
14. Return to your work and immediately.
ans : Return to your work and that too immediately.
Answer
15. The job you have chosen does not seem to be good.
ans : The job you have chosen does not seem to be good one.
Answer
16. I was one who told him that.
ans : It was I who told him that.
Answer
17. The day is goodday.
ans : It is goodday.
Answer
18. Take the cap, you prefer.
ans : take whichever the cap you prefer.
Answer
19. I do not know whether she came.
ans : I do not know whether she has come.
Answer
20. She saved me from much grief.
ans : She saved me much grief.
Answer
21. She made a handsome gift to him.
ans : She made him a handsome gift.
Answer
22. The laptop I brought cast $500.
ans : The laptop I brought cost $500.
Answer
23. She laughed a heartly laugh.
ans : She had a heartly laugh
Answer
24. The girl fell asleep as soon as them arrived.
ans : The girl fell asleep as soon as they arrived.
Answer
25. They did it themselves.
ans : They themselves did it.
Answer
 

 

 

Share this page
comments powered by Disqus