Last Updated : 30 Nov 2013.

SPOTTING ERRORS IN IDIOMS

Exercises - Wrong IDIOMS
Here are a few Idioms likely to be misused.

1. The girl was cut of in the bloom of her life.
ans : The girl was cut off during the bloom her life.
Answer
2. Who is carrying your business?
ans : Who is carrying on your business?.
Answer
3. He has fallen in bad company.
ans : He has fallen with bad company.
Answer
4. Two and two make four.
ans : Two and two makes four.
Answer
5. She looks on his mother.
ans : She looks after his mother.
Answer
6. She is calling him a bad name.
ans : She is calling him by bad names.
Answer
7. Plague carried many men.
ans : Plague carried off many men.
Answer
8. The plan has not yet got of the ground.
ans : The plan has not yet got off the ground.
Answer
9. The king put the prisoner in death.
ans : The king put the prisoner to death.
Answer
10. Please carry to the next page.
ans : Please carry over to the next page.
Answer
 

 

 

Share this page
comments powered by Disqus