Last Updated : 30 Nov 2013.

SPOTTING ERRORS IN COMPOUND WORDS

Exercises - Wrong Compound Words

Some of the Compound words, with their wrong presentation and right usage, have been given here.

1. He is hearted Chicken Boy.
ans : He is a Chicken-hearted Girl.
Answer
2. There are many flowers plants in my garden kitchen.
ans : There are many flowers plants in my kitchen garden.
Answer
3. A bird flew head over.
ans : A bird flew overhead.
Answer
4. Learning is the long life journey.
ans : Learning is the life-long journey.
Answer
5. She is a small mind minister.
ans : She is a small-minded minister.
Answer
6. Even a straight walk stick has a crooked end.
ans : Even a straight walking stick has a crooked end.
Answer
7. A woman is a way gate of souls.
ans : A woman is a gateway of souls.
Answer
8. I want a pen headed with a Diamond.
ans : I want a Diamond-headed Pen.
Answer
9. I lent a help hand to my father.
ans : I lent a helping hand to my father.
Answer
10. Applying for port pass easily.
ans : Applying for passport is easily.
Answer
11. Speaking English people feel at home using computer.
ans : English speaking people feel at home using computer.
Answer
12. Marriage child is an offence.
ans : Child marriage is an offence.
Answer
13. The tomato is red blood clour.
ans : The tomato is blood-red in colour.
Answer
14. Rosy has a pen which was blue sky.
ans : Rosy has a pen which was sky-blue.
Answer
15. He is a man noble by birth.
ans : He is a noble-man by birth.
Answer

 

 

Share this page
comments powered by Disqus