Last Updated : 30 Nov 2013.

SPOTTING ERRORS IN PREPOSITIONS

Exercises - Wrong Prepositions / The improper usage of preposition.

1. She ordered for cook’s dismissal.
ans : She ordered the cook’s dismissal.
Answer
2. This girl resembles to my sister.
ans : This girl resembles my sister.
Answer
3. He will inform to your brother.
ans : He will inform your brother.
Answer
4. This lesson has benefited to me much.
ans : This lesson has benefited me much.
Answer
5. Has he disposed the application?.
ans : Has he disposed of the application?
Answer
6. He must compensate this loss.
ans : He must compensate me for this loss.
Answer
7. Don’t boast your success.
ans : Don’t boast of your success.
Answer
8. Don’t violate against the rules.
ans : Don’t violate the rules.
Answer
9. Don’t sign on the contract.
ans : Don’t sign the contract.
Answer
10. She dispensed my services.
ans : She dispensed with my services.
Answer
11. Please assist to him in this matter.
ans : Please assist him in this matter.
Answer
12. They will not listen your request.
ans : They will not listen to your request.
Answer
13. Don’t muse your losses
ans : Don’t muse on your losses
Answer
14. He is not fit to manage for this job..
ans : He is not fit to manage this job..
Answer
15. Don’t discourage her to learn French..
ans : Don’t discourage her against learning French.
Answer
16. She has a passion for studying.
ans : She has a passion for academics.
Answer
17. Don’t despair to succeed.
ans : Don’t despair as succeed.
Answer
18. He is confident of win.
ans : He is confident of winning.
Answer
19. Don’t resign yourself to fail.
ans : Don’t resign yourself to failure.
Answer
20. I insist on you to go.
ans : I insist on your going.
Answer
21. Insist to have your fee paid.
ans : Insist on have your fee paid.
Answer
22. Don’t check me to borrow money.
ans : Don’t check me from borrowing money.
Answer
23. Presist to do this.
ans : Presist in doing this.
Answer
24. Work in accordance to rule.
ans : Work in accordance with rule.
Answer
25. He did it according with your orders.
ans : He did it according to your orders.
Answer
26. I am concerned about your health.
ans : I am concerned for your health.
Answer
27. I am concerned on this business.
ans : I am concerned in this business.
Answer
28. She is engaged with David.
ans : She is engaged to David.
Answer
 

 

 

Share this page
comments powered by Disqus