Last Updated : 21 Sep 2013.

SPOTTING ERRORS

Look at the following, spot the errors and correct them:

1. He speak the English.
ans : He speaks English.
Answer
2. Anderson went to abroad.
ans : Anderson went abroad.
Answer
3. Though she is weak but she is active.
ans : Though she is weak, she is active.
Answer
4. One of the employee has got the award.
ans : One of the employees has got the award.
Answer
5. Children prefer mobile games than story books.
ans : Children prefer mobile games to story books.
Answer
6. Though she is ill, but she attends the class.
ans : Though she is ill, she attends the class.
Answer
7. The manager with all the employees are present.
ans : The manager with all the employees is present.
Answer
8. If he had contacted me, I would help him.
ans : If he had contacted me, I would have helped him.
Answer
9. His father gave me a lot of advices.
ans : His father gave me a lot of advice.
Answer
10. If I was a bird, I would fly.
ans : If I were a bird, I would fly.
Answer
11. She is my cousin sister.
ans : She is my cousin.
Answer
12. No one know the answer.
ans : No one knew the answer.
Answer
13. Rosy is best student in our college.
ans : Rosy is the best student in our college.
Answer
14. A group of twelfth students are travelling together..
ans : A group of twelve students is travelling together..
Answer
15. He goes to school by feet..
ans : He goes to school on feet.
Answer
16. Sun rises in the east.
ans : The Sun rises in the east.
Answer
17. I am a doctor, isn’t I?
ans : I am a doctor, aren’t I?.
Answer
18. Neither Sachin nor Dravid are playing cricket.
ans : Neither Sachin nor Dravid is playing cricket.
Answer
19. The luggages are very heavy.
ans : The luggages is very heavy.
Answer
20. Tom admitted that he was in fault.
ans : Tom admitted that he was at fault.
Answer
21. He gave away smoking.
ans : He gave up smoking.
Answer
22. They reached London in train.
ans : They reached London by train.
Answer
23. Cow is a useful animal.
ans : The cow is a useful animal.
Answer
24. We are unable to identify the error.
ans : We are unable to locate the error.
Answer
25. He is a man of letter.
ans : He is a man of letters.
Answer
26. Please have your meals here.
ans : Please have your meal here.
Answer
27. Variety is spice fo life.
ans : Variety is the spice of life.
Answer
28. Mark was elected as a captain of the team.
ans : Mark was elected as captain of the team.
Answer
29. Both civilians and army men joined I world war.
ans : Both civilians and army men joined the First World War.
Answer
30. It is quarter past seven now.
ans : It is a quarter past seven now.
Answer
31. Everyone raised their hands.
ans : Everyone raised his hands.
Answer
32. I am overwhelmed with his sense of humour.
ans : I am overwhelmed by his sense of humour.
Answer
33. He has read several poetries.
ans : He has read several poems.
Answer
34. She is learning a new poetry.
ans : She is learning a new poem.
Answer
35. Do you like poem?
ans : Do you like poetry?
Answer
36. The English is a brave peoples.
ans : The English are brave people.
Answer
37. There are many different people in India.
ans : There are many different peoples in India.
Answer
38. What a beautiful scenery!.
ans : What a beautiful scence!
Answer
39. It is a beautiful scenery.
ans : It is a beautiful sight.
Answer
40. Such sight are not very common.
ans : Such sights are not very common.
Answer
41. These news is good.
ans : These news is good.
Answer
42. We hear many good news nowadays.
ans : We hear a lot of good news nowadays.
Answer
43. All the tables are destroyed.
ans : All the table is destroyed.
Answer
44. Six pieces of furnitures were kept.
ans : Six pieces of furniture were kept.
Answer
45. I have bought any food.
ans : I have bought some food.
Answer
46. I have not bought some bread.
ans : I have not bought any bread.
Answer
47. Little money is better than none.
ans : A little money is better than none.
Answer
48. Bring me any water to drink.
ans : Bring me some water to drink.
Answer
49. I have no any books to read.
ans : I have no books to read.
Answer
50. We have little time left.
ans : We have a little time left.
Answer
 

 

 

Share this page
comments powered by Disqus